• Ny grafisk profil, samma kvalitativa produkter
Vad söker du?

10-portars USB-C Hubb
– HDMI-kopplingar

Om HDMI-kopplingen har slutat fungera med din 10-portars USB-C hubb, så beror detta troligtvis på en bugg i Intels grafikdrivrutin.

Eftersom vi inte vet när Intel kommer att fixa denna bugg är den bästa lösningen att uppdatera hubben. Detta kan göras på två olika sätt:

Uppdatera din USB-C Hubb

  1. Om du är tekniskt lagd eller om du kan få hjälp av någon som är det, kan du göra uppdateringen själv. Då beställer du firmware programmerare här och följer de instruktioner som kommer med programmeraren*. Detta är den snabbaste lösningen. Vänligen notera att om du befinner dig i ett annat land än Sverige går det inte att beställa firmware programmerare via länken. Då behöver du istället kontakta oss via formuläret längst ner på denna sida.
  2. Du skickar oss hubben och vi uppdaterar den åt dig. För denna lösning behöver du kontakta oss via formuläret längst ner på denna sida. 

    *För att kunna göra uppdateringen på egen hand behöver din dator ha en USB-A och en USB-C port. Du behöver också säkerställa att du kan stänga av ev. antivirus-program då de kan triggas av uppdateringen.

Roll Back Drivrutin

Om du behöver en temporär lösning innan din hubb har uppdaterats kan du göra en roll back av din drivrutin. Se instruktioner nedan.

Gör följande för att få din hubb att fungera igen:

  1. I Windows, gå till sökrutan och skriv ‘device manager’.
  2. Dubbelklicka på ‘Display Adapters’, högerklicka på undermenyn som heter ‘Intel(R) UHD Graphics’ eller ‘Intel(R) Iris XE’ och klicka på egenskaper.
  3. Välj undermenyn högst upp som heter ’driver’ och klicka på den tredje knappen som heter ’Roll Back Driver’.
  4. Eventuellt behöver du starta om din dator.
Vi rekommenderar att du använder rollback-funktionen i Windows, men för vissa är det inte möjligt. I så fall kan du antingen söka efter äldre drivrutiner hos din datortillverkare, eller använda Intels drivrutin när du har säkerställt att den fungerar med din setup.

Vi har säkerställt att Intel® Graphics Driver 30.0.101.1404 kommer att fungera med hubben.

Kontakta oss

Fyll i formuläret

Välj ämne:
Tack för ditt meddelande!

Någon i vårt team kontaktar dig inom kort.